ULVÎ ŞAHSİYETLERİMİZİ UNUTMAYALIM PROGRAMI 1

ULVÎ ŞAHSİYETLERİMİZİ UNUTMAYALIM PROGRAMI 1 "Neşet ERTAŞ"

Her ay okulumuzda Ulvi şahsiyetleri unutmayalım programı düzenlenecektir. Bu ay ki Ulvi şahsiyetimiz Anadolu insanın derdini, kederini, neşesini, emeğini vs. nakış nakış işleyerek mızrabın tele vurmasıyla dile getirenlerden biri de önemli değerimiz  Bozkırın Tezenesi olarak da bilinen Neşet Ertaş'tır.


Hak bildiğim yoldan ayrı gitmedim, koğular getirip gıybet etmedim,

Gönülleri kırıp can incitmedim, bir garip sazımı çaldım giderim.

11.10.2023 171

11-10-202311-10-2023Necip milletimiz tarih boyunca, binlerce yıllık geçmişinde her dönem önemli şahsiyetler çıkarmıştır. Çıkardıkları bu önemli şahsiyetler her devirde dünyanın yönünü değiştirmiş olup tüm insanlığa hizmet etmişlerdir. Tarihi şahsiyetler yapmış oldukları icraat ve yaymış oldukları fikir ile tüm dünyanın beğenisini kazanmış ve evrensel değerlerin gelişmesinde ve uygarlıkların kültürel miraslarının aktarılmasında önemli rol almışlardır. Türk kültüründe önemli şahsiyetleri saymakla bitiremeyiz.

Bizlere düşen bu tarihi şahsiyetlerin fikirlerini, icraatlarını, başarılarını kendimize rehber değerlerimize sahip çıkarak geleceğe umutla bakan, çalışan, üreten, insanların umudu olan bir Türkiye inşa etmek olmalıdır.

Her zaman deriz ya Anadolu'da insanlar dertlerini, isteklerini, arzularını dile getirmek için saz çalıp türkü  söylemişler. Dertlerini ya içlerine gömmüş veya türkülerle dillendirmişler...

İşte Anadolu insanın derdini, kederini, neşesini, emeğini vs. nakış nakış işleyerek mızrabın tele vurmasıyla dile getirenlerden biri de önemli değerimiz  Bozkırın Tezenesi olarak da bilinen Neşet Ertaş'tır.

Bizler, kültürümüze ışık tutan bizi biz yapan değerli şahsiyetlerimizi nesillerden nesillere aktarma çabasında olacağız. Neşet Ertaş’ı bilmeyen nesile aşina değiliz. Neşet Ustanın nezdinde necip milletimizin kültürünü yansıtan nice ulvî şahsiyetlerimizin ruhları şâd ve mekânları cennet olsun. 

Programımız 

1-Neşet Ertaş’ın hayatının okunması

2-Şiir sunumları

3-Öğretmen Koromuz ile sona ermiştir.

           Programda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Ayrıca kurumumuz olarak böyle bir fikre öncülük eden Türkçe öğretmenimiz Muhammet KARACA hocamızı da tebrik eder başarılarının devamını dileriz.